Voor de cateraars die mensen over de vloer hebben bij het bedrijf, hieronder voorbeeld protocollen:
- Tafels en stoelen ontsmetten en verder uit elkaar zetten. Ieder uur ontsmetten of na
iedere pauze
- Kleine groepen op 1,5 meter afstand uit elkaar houden ook bij rijvorming.
- Zet net als bij supermarkten strepen op de vloer op 1,5 meter van elkaar
- Kassière en gasten beschermen met een doorzichtige plaat, pinapparaat na iedere
aanraking ontsmetten, mogen gasten ook zelf doen
- Zoveel mogelijk ontsmettingsmiddelen / doekjes bij in- en uitgangen, maar ook
op de tafels
- Afstand geldend voor iedereen op 1,5 meter. Tot aan 1 collega indien mogelijk.
- Hoest en nies in de elleboog .
- Touch screens en automaten constant ontsmetten, kunnen mensen ook zelf.
- Versnaperingen en frisdrankautomaten ontsmetten, gaat nog geld in. Dus ook
daar doekjes met alcohol.
- Ben je verkouden of heb je verhoging, ga dan naar huis. Er bestaan koortsthermometers
die op afstand de temperatuur van de huid kunnen meten.
Verder in de bijlage een protocol verklaring gezondheid die je kunt gebruiken voor een bezoeker of leverancier en wellicht ook voor (tijdelijke) medewerkers.