Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

UITNODIGING: Ketenkennisdialoog Marktwaarde creëren met keurmerken op 6 juli a.s.

VOCC bestuursburo VOCC bestuursburo

Spotlight op kopende consument van duurzamere dierlijke producten
Kracht van keurmerken in retail & foodservice

Op woensdag 6 juli 2022 wordt deze Ketenkennisdialoog georganiseerd door het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten. Er wordt in gesprek gegaan over de rol van keurmerken voor verduurzaming en bieden inzicht in de omzetontwikkeling van de IRI Research Monitor Keurmerken Retail, Milieu Centraal met de nieuwe keurmerkenwijzer, de visie op foodservice met MSC, Beter Leven keurmerk en een toelichting op praktijkpilots.

Het supermarktkanaal laat zien dat bovenwettelijke concepten met keurmerken een sterk groeiend segment zijn al jaren. Hoe zit dit in de andere afzetkanalen, zoals foodservice en speciaalzaken? Wat zijn de lessen? Laat je informeren en inspireren door ketens en keurmerkhouders over de praktijk in de markt!

Er gebeurt iets moois in de markt…wie het ziet heeft de toekomst

Het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten stimuleert en faciliteert ketens bovenwettelijke ketenconcepten in de markt te zetten. Tijdens een Ketenkennisdialoog wordt praktische kennis gedeeld.

Dagvoorzitter : Sofie van den Enk
Wanneer : 6 juli 2022
Tijd : 09.00 - 10.30 uur
Locatie : Online bijeenkomst (Microsoft Teams)
Voor wie : Partners van het Marktprogramma en hun lidbedrijven
Aanmelden : stuur je aanmelding voor 1 juli 2022 aan secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl

PROGRAMMA:

09.00 – 09.05: Welkom en toelichting programma

09.05 - 09.20: De waarde van keurmerken in het supermarktkanaal en toelichting Resultaten Monitor Keurmerken Retail
Door IRI

09.20 - 09.45: Hoe maak je een keurmerk begrijpelijk en aantrekkelijk voor de consument? Een toelichting over de update van de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal
In gesprek met Pauline van der Geest van Milieu Centraal

09.45 – 10.00: Ervaringen met keurmerken in andere afzetkanalen:

  • MSC/ASC en Beter Leven, ervaringen van deze keurmerken in foodservice en speciaalzaken
  • Pilot vanuit het marktprogramma combi-keurmerken voor cateraars
    In gesprek met MSC/ASC, Maurits Steverink (ketenmanager Marktprogramma), Marijke de Jong (Dierenbescherming) en Joke van Buuren (Sodexo)

10.00 – 10.20: Ervaringen met biologisch keurmerk voor Foodservice in Denemarken
Door Niklas Klixbüll, Okologisk Landsforening

10.20 – 10.30: Vragen en delen van kennis

10.30 – 10.35: Afsluiting

Meer informatie over het Marktprogramma is te vinden op de website van het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten.

Zie ook bijgevoegd PDF-bestand hieronder.

.

Log In of Registreer om te reageren.